Plataforma de regions Europees de Gastronomia

Catalunya comparteix el seu guardó amb altres regions europees que destaquen per la seva excel·lència gastronòmica, i que també aposten per estimular la innovació i vetllen per la sostenibilitat i qualitat en la producció dels seus productes.

Minho 2016

La regió de Minho es troba al nord de Portugal, a quaranta quilòmetres de la ciutat de Porto i la frontera amb la veïna Galícia. De moment, la regió es divideix en sub-regions de Minho-Lima i Cávado, i en part per sub-regions Au i Támega. Amb una població de més d'1,1 milions d'habitants, la regió s'associa sovint amb el verd del seu paisatge natural, on l'aigua es troba en abundància.

Rija-Gauja 2017

Riga és la capital de Letònia, una de les metròpolis que pertanyen a la regió del Bàltic en el nord d'Europa. Juntament amb els municipis de l'entorn, Riga forma la Greater Riga Region que consisteix en 1,2 milions d'habitants, que conformen el 47% de la població de Letònia. La ciutat concentra la major part de l'economia de la regió i influeix a les regions circumdants en l'activitat agrícola.

East Lombardy 2017

LLlombardia és una regió situada al nord-oest d'Itàlia. La regió té una població de gairebé 10 milions d'habitants, distribuïts en una superfície d'aprox. 24.000 quilòmetres quadrats. La Regió Llombardia té nou llocs reconeguts pel patrimoni mundial de la UNESCO. Les característiques d'aquests llocs són una clara mostra de la riquesa i varietat del patrimoni cultural d'aquesta regió. Moltes de les ciutats llombardes estan immerses en l'art i la cultura, amb col·leccions històriques i prestigiosos museus importants.

Aarhus 2017

L'àrea metropolitana de l'est de Jutlandia representa aproximadament el 23% de la població de Dinamarca amb 1,26 milions de persones que viuen a la zona. És la segona àrea metropolitana més gran després de la zona metropolitana de Copenhaguen i es compon de 17 municipis. L'àrea metropolitana és llar de grans empreses, especialment en els sectors de l'energia, l'alimentació, la salut i la productivitat. És també la llar de la segona ciutat més dinàmica de Dinamarca, Aarhus.

North Brabant 2018

North-Brabant està tradicionalment orientada al sector agroalimentari. La força de la nostra província resideix en el fet que hem estat capaços d'evolucionar d'una regió purament enfocada en el sector agroalimentari a una metròpoli multidisciplinària de 5 grans ciutats que compten amb una gran cooperació; amb restaurants d'alta qualitat i una bella zona de camp ben a prop. North-Brabant és sinònim d'esperit empresarial, innovació i cooperació en una atmosfera de dolçor i hospitalitat.

Galway, West of Ireland 2018

La nostra regió s'estén des dels petits camps verds i murs de pedra al nord del comtat, fins a les riques terres agrícoles de la conca del riu Shannon a l'est, el paisatge càrstic únic de Burren al sud, i la ciutat de Galway a l'oest, la capital de la pesca de la truita d'Europa. Abarca a més el llac Corrib, els pujols de Connemara, i tota la costa atlàntica salvatge i resistent a les nostres illes. Els nostres rics sòls i suau clima marítim afavoreixen el creixement d'herba que ens proveeix amb un sector agrícola fort i sostenible. Galway té una de les majors concentracions de restaurants al país i els nostres xefs treballen sense descans amb els productors per promoure el millor de la nostra regió als seus menús.

Si vols conèixer la resta de regions que formen part de la Plataforma de Regions Europees de gastronomia, fes click aquí.


Veure-les totes