Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia 2016

La gastronomia catalana forma part de la identitat de Catalunya i és un element de diferenciació i de gran interès turístic.

La cuina catalana és més que un cúmul d'experiències delicioses, s'ha convertit en un model gastronòmic a seguir. El món culinari ha girat la mirada cap als nostres fogons. Així ho acredita el guardó que va rebre Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016, promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a través de Prodeca i el d’ Empresa i Coneixement , a través de l’ Agència Catalana de Turisme així com de moltes entitats de l’àmbit de l’agroalimentació i el turisme enogastronòmic.

La distinció volia destacar les diferents cultures alimentàries europees, estendre l'educació per a una alimentació saludable i sostenible, fomentar la innovació gastronòmica i en definitiva contribuir a una millor qualitat de vida de les persones.

A més a més, Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016 tenia com a objectius posicionar el producte agroalimentari local com a exponent singular del territori i com a base d'una cuina que aporta un accent particular a la cultura; posicionar Catalunya pels seus productes, la seva cuina i com a destinació turística enogastronòmica.