AGENDA
-
1 enero - 31 diciembre 2025
Visita y degustación de vinos y productos KM0
Descripción
Visita guiada al viñedo donde explicamos sus particularidades y características. Seguidamente, procedemos a una cata de cuatro vinos, acompañados de una selección de productos de proximidad KM0 mientras se disfruta de las vistas desde la terraza de Mas Geli.
Acceso
Acceso con entrada
Web
Dirección
Diseminado Barrio Bernagar- Masos Pals, 5,
Mástiles
Comarcas gerundenses, Baix Empordà -
1 enero - 31 diciembre 2025
Visita guiada y cata de vino con queso
Descripción
Visita guiada al viñedo mientras descubrimos las características del viñedo, seguido de una degustación de 4 vinos de diferentes gamas con un poco de queso artesano para maridar en la terraza de Mas Geli.
Acceso
Acceso con entrada
Web
Dirección
Diseminado Barrio Bernagar- Masos Pals, 5,
Mástiles
Baix Empordà -
1 enero - 31 diciembre 2025
Visita con cata gastronómica
Descripción
Visita del Mas Miró con una guía. A lo largo del recorrido podremos probar varios productos que tienen una relación directa con Mas y Joan Miró.
Además se visitarán sitios que normalmente no son de acceso al público general.Acceso
Acceso con entrada
Web
Dirección
Finca Mas Miró s/n
Mont-roig del Camp
Campo de Tarragona, Baix Camp -
1 enero - 31 diciembre 2025
Visita con cata
Descripción
Visita guiada que incluye datos inéditos sobre el vínculo del artista Miró con el mundo del vino.
Acceso
Acceso con entrada
Web
Dirección
Finca Mas Miró s/n
Mont-roig del Camp
Campo de Tarragona, Baix Camp -
30 enero - 18 diciembre 2025
Prueba Salou
Descripción
Iniciativa gastronómica que se celebra todos los jueves por la noche en Salou, donde varios establecimientos ofrecen un platillo acompañado de una copa por sólo 6€. Este evento permite a los asistentes disfrutar de degustaciones maridadas con vinos blancos, tintos, rosados o cavas de la prestigiosa bodega Raventós Codorniu. Además, al completar un pasaporte con once sellos de los establecimientos participantes, puede obtenerse una botella de regalo.
Más información -
6 marzo - 31 diciembre 2025
Vinos catalanes en el Menú Tradición de Cocina Catala del Aula Restaurante del CETT
Descripción
Los vinos del Menú de Tradición de Cocina Catalana del Aula Restaurante del CETT comprenden la esencia del territorio y se eligen en función de proximidad del origen del plato, en los viñedos, la tradición, la afinidad y el contraste. Además, respetan los criterios de no desperdicio alimentario.
El menú incluye:
Snack del día
Aperitivo del día
Desgajada de bacalao
Habas a la catalana de las Cocineras de Sils
Arroz parellada de pescado y marisco con emulsión de erizos de mar
Cabeza y pata con garbanzos
Buñuelos de chocolate con biscuit de ratafía
Pequeño fours
Además, durante el mes de marzo, como acción en el marco del 8M, la carta incluirá las Faves a la catalana de las cocineras de Sils, un plato tradicional, sencillo, intenso, reconocido y transmitido de generación en generación por abuelas y madres.
Acceso
Acceso libre
Web
Dirección
Av. Can Marcet 36-38
Barcelona
Barcelona, Barcelonés -
9 marzo - 31 diciembre 2025
Vinos a la sombra de un Monasterio Románico milenario
Descripción
Una experiencia única que combina historia, cultura y pasión por el vino. En El Jardí dels Sentits, le invitamos a descubrir el legado de 5 generaciones de viticultores en un entorno mágico, junto a un monasterio románico de más de 1000 años de antigüedad. Descubrirá cómo nuestra familia ha mantenido viva la tradición vinícola durante más de dos siglos, elaborando vinos y cavas con métodos artesanales que han pasado de generación en generación. Cata de vinos maridado con productos locales. Disfrutará de una cata exclusiva de 5 vinos, incluyendo:
- Vinos tintos: elaborados con variedades mediterráneas únicas, maridado con quesos locales.
- Vinos blancos: la fermentación en ánfora realza su salinidad y frescura. La salinidad es bandera de nuestros blancos, maridaremos con las mejores aceitunas que aportan también salinidad al maridaje.
- Vinos espumosos: elaborados con métodos ancestral o también el tradicional, maridados con creaciones vegetarianas de Km0.
- Mujeres y sueños: nuestro secreto más dulce es una vendimia tardía que maridará con chocolate elaborado también en el Penedès.
Aprenderá a apreciar los matices y aromas que hacen de nuestros vinos una experiencia sensorial inolvidable.Acceso
Acceso con entrada
Web
Dirección
c/Campanar, 2. 08798 San Sebastián de los Gorgs
Aviñón del Penedès
Penedès, Alt Penedès -
1 abril - 30 noviembre 2025
La cocina de la miel, las flores y sus propiedades beneficiosas
Descripción
El Consejo Comarcal de la Noguera y la Fundación Coma de Meià organizan las jornadas y estudio de la cocina de la miel, agrupando y trabajando conjuntamente con otros actores del territorio.
Acceso
Acceso libre
Web
Dirección
Diferentes espacios de La Noguera
Diferentes espacios de La Noguera
Ponente, Noguera -
12 abril - 31 diciembre 2025
Maridaje de vinos y tapas en bodega Familia Torres
Descripción
Descubre la bodega Família Torres con una visita guiada y un maridaje final de cuatro vinos y cuatro tapas. Sabores locales que nos adentrarán, no sólo en el arte del maridaje sino en la cultura y la gastronomía local. Degustación de tapas elaboradas con productos de proximidad y cuatro vinos de Família Torres para descubrir la armonía perfecta.
Acceso
Acceso con entrada
Web
Dirección
Centro de Visitas Familia Torres
Pacs del Penedès
Penedès, Alt Penedès -
21 juliol 2025 - 31 agost 2026
DESCOBREIX ELS TASTS DE CASA GISPERT
Descripción
Casa Gispert t’obre les portes a una experiència sensorial única amb cinc tasts que et permetran assaborir la tradició i la qualitat dels seus productes. Les sessions es fan en grups reduïts, amb l’objectiu de facilitar la participació i aprofundir en els matisos de cada producte.
Más información
TAST DE FRUITA SECA
TAST DE CARQUINYOLIS
TAST DOLÇ
TAST DE XOCOLATA
TAST D’OLIS I OLIVADA -
1 octubre - 30 novembre 2025
Fem carn de conill. Fem país, fem salut, fem-ho fàcil
Descripción
Les principals associacions del sector cunícola promocionen el consum de carn de conill als mercats i carnisseries tradicionals. La campanya inclou una sessió formativa al Gremi de Carnissers i materials promocionals per als punts de venda.
-
25 octubre - 20 novembre 2025
No diguis blat, fins que sigui al sac i ben lligat
Descripción
Cicle de xerrades “No diguis blat, fins que sigui al sac i ben lligat”, amb tres sessions a Can Trona dedicades al gra, la farina i el pa, adreçades a professionals i públic interessat.
26/10 Albert Bruno Llach, nutricionista i divulgador
6/11 Carme Ferrer Torrent i Jérôme Foulquier, de la Farinera Coromina
20/11 Joan Serra Gironella (IRTA) i Jordi Morera, forner i divulgadorAcceso
Acceso libre
Web
Dirección
Can Trona Passatge de Can Trona, 26
17176 Joanetes,, Vall d'en Bas, Girona
Garrotxa -
1 noviembre - 30 noviembre 2025
Jornades Gastronòmiques del Llagostí 2025
Descripción
Dins les XX Jornades Gastronòmiques del Llagostí que se celebren a la Ràpita de l’1 al 30 de novembre, tindrà lloc la Diada del Llagostí, una festa que connecta productors i restauradors del Col·lectiu de Cuina la Ràpita – Delta de l’Ebre amb el públic.
-
1 noviembre - 30 noviembre 2025
Esmorzars de forquilla Verge Extra. Ruta dels esmorzars de forquilla amb Oli d'Oliva Verge Extra de les Garrigues Altes
Descripción
Durant el novembre els bars de les Garrigues Altes oferiran esmorzars de forquilla on l'oli d'oliva verge extra dels nostres pobles hi tindrà rellevància.
Divendres, dissabtes i diumenges de 8 a 11h. -
1 novembre - 14 desembre 2025
Muestra Gastronómica de Les Garrigues
Descripción
La 31a Mostra Gastronòmica de les Garrigues, de l’1 de novembre al 14 de desembre, ofereix plats amb oli nou i productes locals en diversos restaurants, combinant gastronomia, paisatge i tradició. Els visitants poden complementar l’experiència amb oleoturisme i rutes culturals per conèixer el patrimoni de la comarca, des de les pintures rupestres del Cogul fins als castells i la pedra seca.
-
2 novembre - 23 novembre 2025
Segrià, Terra de Bons Productes - Rutes en bicicleta per conèixer el territori de l’oli
Descripción
Durant quatre diumenges del mes de novembre pedalejarem en bicicleta elèctrica i acompanyats d'un guia oficial aquest territori curull d'oliveres i de construccions de pedra seca. Cada ruta rondarà el 20 quilòmetres i en cada jornada comptarem amb una degustació de producte km0.
Más información -
8 novembre - 30 novembre 2025
Festa i Jornades de la Clotxa i l’oli de la Ribera d’Ebre
Descripción
La Clotxa es el plato tradicional de la Ribera d'Ebre, un reflejo de los orígenes campesinos de la comarca, que destaca por la sencillez y al mismo tiempo por la riqueza de nuestra gastronomía. Siempre acompañadas del aceite local, que realza el sabor auténtico de este plato.
Festa de la Clotxa i de l’oli: 9 de Novembre, 10.30 h, Plaça del Mercat, Flix
Más información
Jornades de la Clotxa i l’oli: tots els caps de setmanaAcceso
Acceso con entrada
Web
Dirección
Plaza de San Roque, 2, 43740 Móra d'Ebre, Tarragona
Cada año en un municipio diferente de la Ribera d'Ebre
Terres de l'Ebre, Ribera d'Ebre -
8 novembre - 29 novembre 2025
Entre Molins
Descripción
Al llarg de quatre caps de setmana consecutius del mes de novembre, quatre restaurants de referència es desplaçaran als molins participants per cuinar in situ i oferir una experiència gastronòmica exclusiva. Cada molí acollirà un sopar de 30 comensals, que gaudiran d’un menú degustació de 80 € amb maridatge inclòs, elaborat especialment per l’ocasió.
-
14 novembre - 28 novembre 2025
Tovallons d'art
Descripción
L’exposició uneix gastronomia i creació contemporània per mostrar la diversitat culinària del país. Restaurants de Sitges cedeixen un tovalló que artistes transformen en obra única, convertint un objecte quotidià en espai d’expressió. El resultat és una col·lecció que connecta paisatge i taula amb mirades i estils nous.
Más información -
21 novembre - 23 novembre 2025
1r Mercat de l’Oli Nou
Descripción
Del 21 al 23 de novembre a la Plaça Catalunya de Barcelona. Una cinquantena de productors de 21 comarques catalanes portaran els seus olis d’oliva verge extra de primera premsada, convertint la plaça en un gran aparador del millor oli del país.
-
21 novembre 2025
Explorant la Terra i el Vi: Maridatge Gastronòmic dins la Muntanya de Sal de Cardona | Experiència PREMIUM
Descripción
Descobreix la Muntanya de Sal de Cardona amb una visita guiada pels seus passadissos mil·lenaris i cristalls naturals. En aquest escenari únic, tindrà lloc un maridatge exclusiu amb els vins del Celler Exibis (DO Pla de Bages) i petites creacions gastronòmiques elaborades per un xef convidat. Una experiència per a grups reduïts que uneix patrimoni geològic, cultura del vi i cuina de proximitat,
Más informaciónAcceso
Acceso con entrada
Web
Dirección
Carrer de la Mina, s/n
Cardona
Catalunya Central, Bages -
22 novembre 2025
Jornada de l’OOVE - La Bisbal del Penedès
Descripción
La jornada a Torclum oferirà un tast d’olis i productes locals, incloent-hi l’oli de raig i l’oli nou de la collita 2025. Seguirà una taula rodona amb experts en cuina, producció i salut, i a la tarda, un showcooking amb xefs i un pastisser del col·lectiu Terra i Taula. L’oli d’oliva serà el fil conductor d’una jornada amb degustacions, vins, caves i productes locals.
-
23 novembre 2025
L'Urgell, terra d'oliveres
Descripción
Descobrim el paisatge d’oliveres i la seva història, i reviurem el gest ancestral de collir el fruit de la terra amb Miquel Torres.
Gaudirem d’un espectacle teatral entre oliveres centenàries amb Cruma Teatre i d’un tast d’oli, pa i xocolata amb Mònica Prats.
També podrem visitar la Cooperativa Agrària de Sant Martí de Maldà per conèixer el procés que converteix les olives en oli d’oliva. -
23 novembre 2025
FESTIVAL DEL XATÓ DE VILANOVA I LA GELTRÚ
Descripción
L'últim diumenge de novembre se celebra el Festival del Xató al Mercat de Mar de Vilanova i la Geltrú, una oportunitat única per conèixer i adquirir els productes necessaris per elaborar un autèntic Xató vilanoví. En aquest marc, tindrà lloc com cada any el XXVIII Concurs Nacional de Xató Pere Tàpies, que guany el millor xatonaire!
-
24 noviembre 2025 - 11 enero 2026
Lotes de Navidad Degusta Ribera de Ebro
Descripción
El Degusta Ribera d'Ebre somos un grupo de productores agroalimentarios de la comarca de Ribera d'Ebre, reconocida por la gran variedad de alimentos de calidad que se produce. Unimos esfuerzos por fechas tan especiales como las Navidades, para ofrecer lotes con productos locales elaborados con pasión y dedicación.
En estos lotes podrás encontrar una selección de productos muy variados, aceites, vinos, embutidos, quesos, mieles, pastas... Estos lotes se pueden encontrar en distintos puntos de venta de nuestra comarca.
Fechas aproximadas.
Acceso
Acceso con entrada
Web
Dirección
Plaza de San Roque, 2, 43740 Móra d'Ebre, Tarragona
Varios municipios de la Ribera d'Ebre
Terres de l'Ebre, Ribera d'Ebre -
25 novembre 2025
Jornades gastronòmiques: producció, innovació, restauració | Edició La Ràpita
Descripción
La Diputació de Tarragona, des de la unitat de Promoció Econòmica i Ocupació, organitza unes jornades gastronòmiques per posar en valor el sector agroalimentari de la demarcació. Les jornades, que se celebraran l’11 de novembre a Salou i el 25 de novembre a La Ràpita, inclouen ponències, taules rodones, exposició de marques DO i IGP, i showcooking de la mà de prestigiosos xefs estrella Michelin.
Acceso
Acceso con entrada
Web
Dirección
Museu de la Mar de l'Ebre | Carrer Bisbe Aznar, 79, 43540 La Ràpita, Tarragona
La Ràpita
Terres de l'Ebre, Montsià -
26 novembre 2025
Presentació “Carretera de l’Oli”
Descripción
La Carretera de l’Oli és una ruta de 130 km per les Garrigues que connecta setze municipis i posa en valor l’oli, el vi, la pagesia i el paisatge mediterrani. Ofereix una experiència paisatgística, gastronòmica i digital amb punts d’interès, passaport de visites i continguts interactius. El projecte uneix productors, institucions i visitants per reivindicar les Garrigues.
-
28 novembre 2025
Cooperar per transformar. Propostes Leader de l’Euroregió per al futur rural i marítim de la Mediterrània
Descripción
Sessió internacional dedicada a destacar el paper dels productes del mar i la seva cadena de valor en el desenvolupament sostenible dels territoris marítims i pesquers de Catalunya.
-
29 noviembre 2025
Mercats de Forquilla
Descripción
Arranca “Mercados de tenedor”, el ciclo de showcookings con cocina de proximidad y valores. Seis sesiones durante el año para descubrir recetas de proximidad con chefs galardonados y degustar gastronomía catalana y sostenible.
Acceso
Acceso libre
Web
Dirección
Mercado del Bon Pastor
Barcelona
Barcelona, Barcelonés -
30 noviembre 2025
Fiesta de la Judía del Ganxet
Descripción
La Fiesta de la Judía del Ganxet nace como homenaje al campesinado ya la riqueza gastronómica local, basándonos en esta legumbre de variedad local. Su programación incluye actividades para todos: concurso de cocina Fermí Puig i Botey (amateurs y profesionales), batida y criba de judías, showcooking, cata de judías, actuaciones y feria de productos locales.
Acceso
Acceso libre
Web
Dirección
Antiguas Escuelas de Llerona
Llerona - Les Franqueses del Vallès
Vallès Oriental -
1 diciembre - 31 diciembre 2025
El turrón y los productos navideños son los protagonistas
Descripción
El Área de Turismo del Urgell organiza conjuntamente con restaurantes de La Ruta Gastronómica del Urgell, una acción promocional para poner en valor el turrón de Agramunt como ingrediente importante en la cocina de los restaurantes. Ofrecerán platos tanto tradicionales como innovadores, y primeros platos, según platos y postres donde el turrón de Agramunt sea el protagonista.
-
7 diciembre 2025
Enharinate. Visita guiada con degustación
Descripción
Todos los domingos a las 12h. Descubre el museo, la antigua fábrica de harina con sus molinos de cilindros y la turbina Francis que la hacía funcionar. La experiencia termina con una degustación de productos Km0: pan de la tramontana y cerveza artesana y zumos para los niños.
Acceso
Acceso con entrada
Web
Dirección
Ecomuseo Farinera, Castelló d'Empúries
Castelló Empúries
Comarcas gerundenses, Alt Empordà -
13 diciembre 2025
Prueba el Masnou
Descripción
Disfruta de una cata de productos del Masnou maridados con vinos de la DO Alella, conducido por un sumiller experto. Precio: 10€. Las localizaciones varían, consulta la agenda en la web municipal. Reservas y pago en: www.entrapolis.com. ¡Una experiencia única para los amantes del vino y la gastronomía!
-
13 diciembre 2025
La mesa de los artistas - Sant Feliu de Guíxols. Navidad. Turrones y capones
Descripción
Ciclo de tertulias temáticas que unen gastronomía, talento y tradición.
Acceso
Acceso libre
Web
Dirección
Feria de Navidad
Sant Feliu de Guíxols
Comarcas gerundenses, Baix Empordà -
13 diciembre 2025
Wine Bar de Nadal al Celler Fargas Fargas: escudella, vi i música en directe
Descripción
Aquest desembre, el celler Fargas Fargas (DO Pla de Bages) torna a obrir les portes del seu Wine Bar amb una proposta molt especial per celebrar Nadal com més ens agrada: entre vinyes, amb bona taula, música i la millor companyia.
Dinar d'escudella del cuiner Slow Food Genís de l'obrador Cal Fusteret
Más informaciónAcceso
Acceso con entrada
Web
Dirección
casa quico, s/n
Sant Salvador de Guardiola
Catalunya Central, Bages -
20 diciembre - 21 diciembre 2025
Feria del Gallo en Vilafranca del Penedès
Descripción
361 edición de la Feria del Gallo, una feria de aves de larga trayectoria con raíces medievales que destaca por la presencia del Gallo del Penedès con IGP, una raza de ave autóctona reconocida por su calidad y sabor único, Este año acoge una muestra de cocina de aves de corral y una selección de vinos de la DO Pen.
Acceso
Acceso libre
Web
Dirección
Parque de Sant Julià
Vilafranca del Penedès
Penedès, Alt Penedès
Filtros
Restablecer closeCalendario
Localización
-
Alt Pirineu i Aran
-
Barcelona
-
Camp de Tarragona
-
Catalunya Central
-
Comarques gironines
-
Penedès
-
Ponent
-
Terres de l'Ebre