MailPoet Page
El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort i Subiranas, han rebut avui la placa que distingeix oficialment Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia l’any 2025, per part de la presidenta de l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT), Diane Dodd. Ho han fet en el marc de la celebració del Gastronòmic Fòrum de Barcelona.
Amb aquest acte es dona el tret de sortida a la preparació de noves iniciatives que, durant tot l’any vinent, s’organitzaran arreu del territori amb l’objectiu de posicionar Catalunya com a gran referent mundial de l’alimentació i el turisme enogastronòmic.
La Generalitat ha elaborat un manifest d’adhesió per tal que les entitats, agents i persones del país que pertanyen al sector productiu, de la restauració o del turisme enogastronòmic, puguin sumar-se al pla d’accions d’aquest esdeveniment. Aquest document, que recull els compromisos que ha d’assumir tot aquell que vulgui participar, és accessible en el web habilitat per a la recopilació d’adhesions.
El conseller Torrent ha destacat que amb aquest guardó “obrim un nou escenari d’oportunitats per al país i ens posicionem arreu del món com a destinació enogastronòmica de referència, generant noves oportunitats econòmiques al territori tot arrossegant diferents sectors, des del primari a la restauració, passant per la indústria alimentària”. El titular d’Empresa i Treball ha assegurat que “el títol de Regió Mundial de la Gastronomia reforça la transformació cap a un model turístic més sostenible, equilibrat i diversificat, que estem impulsant entorn del Compromís Nacional per un Turisme Responsable”.
En relació amb l’organització de l’esdeveniment, el conseller d’Acció Climàtica ha destacat que “a partir d’ara arranquem la feina per mostrar-li al món que gastronomia i pagesia són dues cares d’una mateixa moneda” i ha posat de manifest que “darrere de les cuines que enlluernen el món, hi ha una pagesia compromesa amb la sostenibilitat ambiental, econòmica i social”. Sobre els actes previstos per a l’any que ve, “serem ambiciosos i treballarem per a configurar un programa que sigui llegat de país. Tenim una proposta única no només per la seva singularitat culinària, sinó perquè és el reflex de cada racó del territori i de la seva gent”, ha garantit el titular d’Acció Climàtica.
L’any 2016, Catalunya va obtenir el títol de Regió Europea de la Gastronomia. En aquella ocasió més de 500 entitats, agents i persones que treballen per a promoure la gastronomia catalana van celebrar prop de 500 activitats relacionades amb el producte, la cuina i el territori, de dimensió diversa i de diferent caràcter.