back

Eli Farrero

Restaurant El Ventador de Barruera

Alt Pirineu i Aran, Alta Ribagorça

La nostra cuina reivindica la forma de vida i el tarannà de la gent de l’Alt Pirineu, els seus paisatges, els seus ritmes i les seves tradicions ancestrals

Arrecerat pels contraforts imponents de la Vall de Boí, El Ventador suposa una alenada d’aire fresc per a la cuina pirinenca. L’Eli Farrero i en Pierre Cosnard han convertit aquest petit restaurant de Barruera en un aparador del bo i millor del rebost ribagorçà. La seva, però, és una interpretació desacomplexada i moderna del receptari tradicional, devota del producte de la vall, còmplice dels petits productors que hi habiten i honrada. Entaular-se al seu local suposa descobrir una mirada franca i senzilla de la cuina d’arrel posada al dia. La cuina dels Pirineus et reclama.


Què ofereix de diferent i singular Catalunya com a destinació enogastronòmica?

Catalunya gaudeix d’una gran diversitat tant territorial com ambiental, i fins i tot podríem dir que, en alguns aspectes, també cultural. Això fa que la seva gastronomia pugui ser també molt variada i diversa, ja que gràcies a aquesta riquesa paisatgística i ambiental podem trobar productes molt diferents, i maneres d’elaborar-los i de cuinar-los molt característiques i estretament vinculades a cada zona, a cada vall, a cada poble i, fins i tot, a cada casa. Així, tenim una gastronomia complexa, variada i gens avorrida. Alhora, aquesta gastronomia és estacional, beu del producte i el posa en valor gràcies també a les diverses maneres de cultivar-lo i elaborar-lo. Això fa que també tinguem una cuina saludable en tots els àmbits. A nosaltres, com a cuiners ribagorçans, ens agrada molt cuinar plats arrelats a la tradició dels Pirineus, però, alhora, trobem molt divertit i interessant disposar de productes que ens venen d’altres zones com el Maresme, l’Empordà o Tarragona. Utilitzar-los i adaptar-los a receptes pròpies de l’alta muntanya ens permet oferir una cuina local, pirinenca, però també mediterrània, que explora les virtuts de la nostra gastronomia sense haver de sortir del país.

 

Què hi pot trobar a El Ventador el visitant interessat en enogastronomia?

A casa nostra hi trobaràs les veus de la cuina antiga, del Pirineu més pretèrit, però també una mirada personal, atrevida i actualitzada del receptari tradicional. La nostra cuina reivindica la forma de vida i el tarannà dels productors i pagesos de l’Alt Pirineu, els seus paisatges, les seves temporades, els seus cicles i ritmes i, també, les seves tradicions ancestrals. A El Ventador gaudiràs, i satisfaràs el paladar amb un producte fresc, local, estacional, amb una cuina que busca la màxima expressió sense emmascarar-lo. Si vens, coneixeràs un relat intuïtiu, directe i auster que, gràcies a la cuina, et connectarà amb les emocions més universals.