AGENDA
-
1 gener - 31 desembre 2025
Visita amb tast
Descripció
Visita guiada que inclou dades inèdites sobre el vincle de l'artista Miró amb el món del vi.
Accés
Accés amb entrada
Web
Adreça
Finca Mas Miró s/n
Mont-roig del Camp
Camp de Tarragona, Baix Camp -
1 gener - 31 desembre 2025
Visita i degustació de vins i productes KM0
Descripció
Visita guiada a la vinya on expliquem les seves particularitats i característiques. Seguidament, procedim a un tast de quatre vins, acompanyats d'una selecció de productes de proximitat KM0 mentre es gaudeix de les vistes des de la terrassa de Mas Geli.
Accés
Accés amb entrada
Web
Adreça
Disseminat Barri Bernagar- Masos Pals, 5,
Pals
Comarques gironines, Baix Empordà -
1 gener - 31 desembre 2025
Visita guiada i tast de vi amb formatge
Descripció
Visita guiada a la vinya mentre descobrim les característiques de la vinya, seguit d'una degustació de 4 vins de diferents gammes amb una mica de formatge artesà per maridar a la terrassa de Mas Geli.
Accés
Accés amb entrada
Web
Adreça
Disseminat Barri Bernagar- Masos Pals, 5,
Pals
Baix Empordà -
1 gener - 31 desembre 2025
Visita amb tast gastronòmic
Descripció
Visita del Mas Miró amb una guia. Al llarg del recorregut podrem tastar diversos productes que tenen una relació directe amb el Mas i Joan Miró.
A més es visitaran llocs que normalment no són d’accés al públic general.Accés
Accés amb entrada
Web
Adreça
Finca Mas Miró s/n
Mont-roig del Camp
Camp de Tarragona, Baix Camp -
30 gener - 18 desembre 2025
Tasta Salou
Descripció
Iniciativa gastronòmica que se celebra tots els dijous al vespre a Salou, on diversos establiments ofereixen un platet acompanyat d'una copa per només 6 €. Aquest esdeveniment permet als assistents gaudir de degustacions maridades amb vins blancs, negres, rosats o caves del prestigiós celler Raventós Codorniu. A més, en completar un passaport amb onze segells dels establiments participants, es pot obtenir una ampolla de regal.
Més informació -
6 març - 31 desembre 2025
Vins catalans al Menú Tradició de Cuina Catala de l'Aula Restaurant del CETT
Descripció
Els vins del Menú de Tradició de Cuina Catalana de l'Aula Restaurant del CETT comprenen l'essència del territori i es trien en funció de proximitat de l'origen del plat, a les vinyes, la tradició, l'afinitat i el contrast. A més, respecten els criteris de no malbaratament alimentari.
El menú inclou:
Snack del dia
Aperitiu del dia
Esqueixada de bacallà
Faves a la catalana de les Cuineres de Sils
Arròs parellada de peix i marisc amb emulsió de garotes de mar
Cap i pota amb cigrons
Bunyols de xocolata amb biscuit de ratafia
Petit fours
A més, durant el mes de març, com acció en el marc del 8M, la carta inclourà les Faves a la catalana de les cuineres de Sils, un plat tradicional, senzill, intens, reconegut i transmès de generació en generació per àvies i mares.
-
9 març - 31 desembre 2025
Vins a l’ombra d’un Monestir Romànic mil·lenari
Descripció
Una experiència única que combina història, cultura i passió pel vi. A El Jardí dels Sentits, us convidem a descobrir el llegat de 5 generacions de viticultors en un entorn màgic, al costat d’un monestir romànic de més de 1000 anys d'antiguitat. Descobrireu com la nostra família ha mantingut viva la tradició vinícola durant més de dos segles, elaborant vins i caves amb mètodes artesanals que han passat de generació en generació. Tast de vins maridat amb productes locals. Gaudireu d'un tast exclusiu de 5 vins, incloent:
- Vins negres: elaborats amb varietats mediterrànies úniques, maridat amb formatges locals.
- Vins blancs: la fermentació en àmfora realça la seva salinitat i frescor. La salinitat és bandera dels nostres blancs, maridarem amb les millors olives que aporten també salinitat al maridatge.
- Vins escumosos: elaborats amb mètodes ancestral o també el tradicional, maridats amb creacions vegetarianes de Km0.
- Dones i somnis: el nostre secret més dolç és una verema tardana que maridareu amb xocolata elaborat també al Penedès.
Aprendreu a apreciar els matisos i aromes que fan dels nostres vins una experiència sensorial inoblidable.Accés
Accés amb entrada
Web
Adreça
c/Campanar, 2. 08798 Sant Sebastià dels Gorgs
Avinyonet del Penedès
Penedès, Alt Penedès -
1 abril - 30 novembre 2025
La cuina de la mel, les flors i les seves propietats beneficioses
Descripció
El Consell Comarcal de la Noguera i la Fundació Coma de Meià organitzen les jornades i estudi del la cuina de la mel, agrupant i treballant conjuntament amb altres actors del territori.
Accés
Accés lliure
Web
Adreça
Diferents espais de La Noguera
Diferents espais de La Noguera
Ponent, Noguera -
12 abril - 31 desembre 2025
Maridatge de vins i tapes al celler Família Torres
Descripció
Descobreix el celler Família Torres amb una visita guiada i un maridatge final de quatre vins i quatre tapes. Sabors locals que ens endinsaran, no tan sols en l’art del maridatge sinó en la cultura i la gastronomia local. Degustació de tapes elaborades amb productes de proximitat i quatre vins de Família Torres per descobrir l’harmonia perfecta.
Accés
Accés amb entrada
Web
Adreça
Centre de Visites Família Torres
Pacs del Penedès
Penedès, Alt Penedès -
21 juliol 2025 - 31 agost 2026
DESCOBREIX ELS TASTS DE CASA GISPERT
Descripció
Casa Gispert t’obre les portes a una experiència sensorial única amb cinc tasts que et permetran assaborir la tradició i la qualitat dels seus productes. Les sessions es fan en grups reduïts, amb l’objectiu de facilitar la participació i aprofundir en els matisos de cada producte.
Més informació
TAST DE FRUITA SECA
TAST DE CARQUINYOLIS
TAST DOLÇ
TAST DE XOCOLATA
TAST D’OLIS I OLIVADA -
1 octubre - 16 novembre 2025
Jornades gastronòmiques de Tardor del Solsonès
Descripció
Cada any el Gremi d’Hostaleria i Turisme del Solsonès organitza aquestes jornades on hi participen diferents restaurants de la comarca els quals ofereixen plats elaborats amb productes del Solsonès i de tardor.
El tret de sortida serà l’1 d’octubre dins el marc de presentació de la campanya “Quin gust de comarca!”.
-
1 octubre - 30 novembre 2025
Fem carn de conill. Fem país, fem salut, fem-ho fàcil
Descripció
Les principals associacions del sector cunícola promocionen el consum de carn de conill als mercats i carnisseries tradicionals. La campanya inclou una sessió formativa al Gremi de Carnissers i materials promocionals per als punts de venda.
-
9 octubre - 10 novembre 2025
Jornades gastronòmiques del Calamar d’Arenys de Mar (Calamarenys)
Descripció
El Calamarenys d'aquest any celebra el seu 30è aniversari, una cita que combina tradició i innovació culinària. Com cada any no faltaran les activitats organitzades durant les jornades: visites guiades, la subhasta, tapes al mercat, etc.
-
25 octubre - 20 novembre 2025
No diguis blat, fins que sigui al sac i ben lligat
Descripció
Cicle de xerrades “No diguis blat, fins que sigui al sac i ben lligat”, amb tres sessions a Can Trona dedicades al gra, la farina i el pa, adreçades a professionals i públic interessat.
26/10 Albert Bruno Llach, nutricionista i divulgador
6/11 Carme Ferrer Torrent i Jérôme Foulquier, de la Farinera Coromina
20/11 Joan Serra Gironella (IRTA) i Jordi Morera, forner i divulgadorAccés
Accés lliure
Web
Adreça
Can Trona Passatge de Can Trona, 26
17176 Joanetes,, Vall d'en Bas, Girona
Garrotxa -
1 novembre - 30 novembre 2025
Esmorzars de forquilla Verge Extra. Ruta dels esmorzars de forquilla amb Oli d'Oliva Verge Extra de les Garrigues Altes
Descripció
Durant el novembre els bars de les Garrigues Altes oferiran esmorzars de forquilla on l'oli d'oliva verge extra dels nostres pobles hi tindrà rellevància.
Divendres, dissabtes i diumenges de 8 a 11h. -
1 novembre - 14 desembre 2025
Mostra Gastronòmica de les Garrigues
Descripció
La 31a Mostra Gastronòmica de les Garrigues, de l’1 de novembre al 14 de desembre, ofereix plats amb oli nou i productes locals en diversos restaurants, combinant gastronomia, paisatge i tradició. Els visitants poden complementar l’experiència amb oleoturisme i rutes culturals per conèixer el patrimoni de la comarca, des de les pintures rupestres del Cogul fins als castells i la pedra seca.
-
1 novembre - 30 novembre 2025
Jornades Gastronòmiques del Llagostí 2025
Descripció
Dins les XX Jornades Gastronòmiques del Llagostí que se celebren a la Ràpita de l’1 al 30 de novembre, tindrà lloc la Diada del Llagostí, una festa que connecta productors i restauradors del Col·lectiu de Cuina la Ràpita – Delta de l’Ebre amb el públic.
-
2 novembre - 23 novembre 2025
Segrià, Terra de Bons Productes - Rutes en bicicleta per conèixer el territori de l’oli
Descripció
Durant quatre diumenges del mes de novembre pedalejarem en bicicleta elèctrica i acompanyats d'un guia oficial aquest territori curull d'oliveres i de construccions de pedra seca. Cada ruta rondarà el 20 quilòmetres i en cada jornada comptarem amb una degustació de producte km0.
Més informació -
4 novembre - 8 novembre 2025
Embutada 2025. 9a edició
Descripció
L’Embutada celebra la seva 9a edició a Tarragona, una festa única dedicada al vi novell i a la tradició de tastar-lo directament del celler amb un embut. Organitzada per l’Ajuntament i Santa Teca, omple la ciutat d’activitats culturals, rutes i concerts durant la setmana prèvia. El dissabte 8 de novembre, la plaça del Rei acollirà 25 cellers, tastos, gastronomia i música.
Accés
Accés lliure
Web
Adreça
Plaça del Rei. Part Alta Tarragona
Tarragona
Tarragonès -
7 novembre - 9 novembre 2025
My Coffee Awards
Descripció
Els My Coffee Awards són el festival de cafè d’especialitat més vibrant d’Espanya. Cada any reuneix els millors torradors, baristes amb talent, propietaris de cafeteries, apassionats i professionals del cafè d’arreu d’Espanya i del món. L’espai Nau Bostik es transforma en un parc d’atraccions sensorial dedicat al cafè, amb tastos, competicions, xerrades i una gran energia comunitària.
-
7 novembre - 9 novembre 2025
Temps d'Oli
Descripció
Una festa que vol fer valdre els sabors autòctons, els productes de temporada i les receptes que han passat de generació en generació, tot promovent el seu coneixement entre la població local i visitant.
-
7 novembre - 9 novembre 2025
FIRA DE NOVEMBRE A VILANOVA I LA GELTRÚ
Descripció
Amb una superfície d'exposició de 6,5 hectàrees, es tracta d' un gran recinte firal a cel obert disposat al llarg de la Rambla Principal i de la Pau, amb 190 expositors i més de 135 activitats per a tota la família.
La plaça de les Neus serà l'escenari del món vinícola i gastronòmic! Enguany l'espai rep el nom de Vins del Massís del Garraf. Cellers i gastronomia local amb música en viu
-
8 novembre - 9 novembre 2025
Fira de Tardor de Sort
Descripció
La Fira de Tardor de Sort promou l’Ovella Xisqueta amb mercat d’artesania, Gastrofira amb productes locals, i activitats culturals i lúdiques. Inclou concursos ramaders i una àmplia oferta festiva per descobrir tradició i gastronomia del territori.
Més informació -
8 novembre 2025
Tasta’m-Fruits de tardor al mercat de Montserrat
Descripció
El cicle Tasta’m s’emmarca dins del projecte 12 mesos, 12 paisatges per celebrar el reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia.
L'activitat consisteix en degustar producte fresc i de temporada als mercats municipals. L’objectiu d’aquest projecte és dinamitzar el territori, des del punt de vista gastronòmic i cultural, promocionar dels comerços de proximitat i els mercats com a prescriptors alimentaris, de qualitat, de sostenibilitat i de producte de temporada.
El mes de novembre, el mercat de Montserrat acollirà el Tasta’m amb els fruits de tardor com a productes de temporada protagonistes. L’acció tindrà lloc a l’entrada del mercat i és oberta a tota la ciutadania.
Els dies previs a l’esdeveniment, els comerços del mercat obsequiaran la seva clientela amb tiquets que donaran dret a una tapa i una beguda durant el ‘Tasta’M’. A més, durant tot el matí, la furgoneta amb DJ de la Lola Van amenitzarà l’esdeveniment amb molta música.
Consulta tota la programació del cicle Tasta’m a l’agenda d’activitats.
Matins de gastronomia de mercat, música i festa!Accés
Accés amb entrada
Web
Adreça
Via Favència, 247 (davant del mercat de Montserrat)
Barcelona
Barcelona, Barcelonès -
8 novembre 2025
“Cuinem Corder”: Taller comentat de girella amb tast
Descripció
La segona edició de “Cuinem Corder” comptarà amb la mestra artesana Alba Segarra i Núri Bordoll, que ensenyaran a elaborar girella, l’embotit tradicional de corder del Pirineu. Josep Dolcet en destacarà el valor cultural, i el taller acabarà amb un tastet de productes locals. Cal inscripció.
-
8 novembre - 29 novembre 2025
Entre Molins
Descripció
Al llarg de quatre caps de setmana consecutius del mes de novembre, quatre restaurants de referència es desplaçaran als molins participants per cuinar in situ i oferir una experiència gastronòmica exclusiva. Cada molí acollirà un sopar de 30 comensals, que gaudiran d’un menú degustació de 80 € amb maridatge inclòs, elaborat especialment per l’ocasió.
-
8 novembre - 30 novembre 2025
Festa i Jornades de la Clotxa i l’oli de la Ribera d’Ebre
Descripció
La Clotxa és el plat tradicional de la Ribera d’Ebre, un reflex dels orígens pagesos de la comarca, que destaca per la senzillesa i alhora per la riquesa de la nostra gastronomia. Sempre acompanyades de l’oli local, que realça el sabor autèntic d’aquest plat.
Festa de la Clotxa i de l’oli: 9 de Novembre, 10.30 h, Plaça del Mercat, Flix
Més informació
Jornades de la Clotxa i l’oli: tots els caps de setmanaAccés
Accés amb entrada
Web
Adreça
Plaça de Sant Roc, 2, 43740 Móra d'Ebre, Tarragona
Cada any a un municipi diferent de la Ribera d'Ebre
Terres de l'Ebre, Ribera d'Ebre -
9 novembre 2025
LA SET DE TERRASSA QUE MENJANT PASSA. DEL DACAR AL VIANDOX
Descripció
Arriba l'edició d'hivern del Rutatast de Terrassa, una oportunitat per conèixer la gastronomia terrassenca!
En aquest recorregut per la identitat gastronòmica egarenca recorrerem espais i productes que marquen el nostre ADN i descobrirem perquè són singulars per terrassencs i terrassenques. Acabarem la ruta amb un tast made in,Terrassa. Activitat inclosa al programa La Dominical del Museu de Terrassa. -
9 novembre 2025
Tallers infantils i Maridatges per adults amb Oli d’Oliva del Pla d’Urgell
Descripció
El diumenge 9 de novembre de 2025, al Palau d’Anglesola, la Mostra de Formatges Artesans de Ponent acollirà tallers i tastos per fer valdre l’Oli d’Oliva Verge Extra del Pla d’Urgell, amb activitats per a infants, joves i adults, incloent-hi un taller de cuina i un tast guiat de formatges maridats amb olis locals.
Accés
Accés lliure
Web
www.mostradeformatgesdeponent.com
Adreça
El Palau d’Anglesola Avinguda Països Catalans, s/n
El Palau d'Anglesola
Pla d'Urgell -
9 novembre 2025
Mostra de "relleno"
Descripció
Mostra de Pomes de relleno. Pomes farcides de carn entre altres ingredients. Plat tradicional de festa Major que data d'època medieval.
-
11 novembre 2025
Jornades gastronòmiques: producció, innovació, restauració | Edició Salou
Descripció
La Diputació de Tarragona, des de unitat de Promoció Econòmica i Ocupació, organitza unes jornades gastronòmiques per posar en valor el sector agroalimentari de la demarcació. Les jornades, que se celebraran l’11 de novembre a Salou i el 25 de novembre a La Ràpita, inclouen ponències, taules rodones, exposició de marques DO i IGP, així com showcooking amb prestigiosos xefs estrella Michelin.
Accés
Accés amb entrada
Web
Adreça
Teatre Auditori de Salou | Carrer de l'Advocat Gallego, 2, 43840 Salou, Tarragona
Salou
Tarragonès -
14 novembre - 16 novembre 2025
XXIX Fira de l'oli i la mediterrània
Descripció
La Fira de l’Oli i la Mediterrània és un dels esdeveniments més importants a nivell oleícola, agrícola i gastronòmic de les Terres de l’Ebre.
-
14 novembre - 16 novembre 2025
XOCO FUSIÓ
Descripció
Del 14 al 16 de novembre, el Pavelló Poliesportiu de Camarles es convertirà en el centre neuràlgic dels amants de la xocolata, la rebosteria i la bona gastronomia amb la segona edició de la Fira Xoco Fusió 2025. Durant tres dies, el municipi viurà una autèntica fusió de sabors, tallers, degustacions i espectacles que faran les delícies de petits i grans.
Més informació -
15 novembre 2025
Barbacoa Cinegètica
Descripció
1a BBQ de Carns Cinegètiques, el 15 de novembre al Pla de Manlleu a les 13 h. S’hi podran tastar plats elaborats amb carn de cabirol i senglar, productes locals i vins de la zona +500. La carn prové de la Societat de Caçadors Els Companys. Després del dinar, monòleg d’humor amb Pep Ruiz.
Accés
Accés amb entrada
Web
Adreça
Carrer de Selma nº3, 43714 El Pla de Manlleu
El Pla de Manlleu
Alt Camp -
15 novembre 2025
LA TAULA DELS ARTISTES DE NOVEMBRE-EL MASSÍS DE L’ARDENYA
Descripció
Novembre dedicat al Massís de l’Ardenya, amb una tertúlia conduïda per La Gastronòmica i amb la participació de Quico Amador i Maribel Bosch. Parlaran sobre el territori, els bolets i la caça. Hi haurà un tastet d’arròs melós de costelló i conill amb rossinyols, elaborat per David Cosp (La Pansa), maridat amb un vi negre Clos Valmaña de Clos d’Agon.
Inscripcions: 972820051 o turisme@guixols.catAccés
Accés amb entrada
Web
Adreça
Ermita de Sant Amanç de Sant Feliu de Guíxols
Sant Feliu de Guíxols
Baix Empordà -
16 novembre 2025
Festa del Bolet a Santa Susanna
Descripció
Santa Susanna celebra la Festa del Bolet amb activitats per a tota la família: esmorzar del boletaire, sortida a buscar bolets, mercat de temporada, tallers i la Jornada Gastronòmica del Bolet. Gaudeix de tradició, natura i cuina creativa en un dia boletaire únic a la tardor!
-
16 novembre 2025
VI Festa de l’avellana de muntanya
Descripció
Jornada de promoció adreçada a prescriptors del món gastronòmic, de la pastisseria, la salut, el turisme i l’esport. El programa inclou una excursió pels conreus d’avellana, tastos i showcookings, la presentació d’un llibre-catàleg que recull les ponències de les cinc edicions anteriors, un dinar popular i concerts de música folk dedicats a l’avellana, la seva gent i els seus paisatges.
Accés
Accés lliure
Web
Adreça
Casal de Vilanova de Prades c/ Sant Antoni 42
Vilanova de Prades
Conca de Barberà -
21 novembre - 23 novembre 2025
1r Mercat de l’Oli Nou
Descripció
Del 21 al 23 de novembre a la Plaça Catalunya de Barcelona. Una cinquantena de productors de 21 comarques catalanes portaran els seus olis d’oliva verge extra de primera premsada, convertint la plaça en un gran aparador del millor oli del país.
-
21 novembre 2025
Explorant la Terra i el Vi: Maridatge Gastronòmic dins la Muntanya de Sal de Cardona | Experiència PREMIUM
Descripció
Descobreix la Muntanya de Sal de Cardona amb una visita guiada pels seus passadissos mil·lenaris i cristalls naturals. En aquest escenari únic, tindrà lloc un maridatge exclusiu amb els vins del Celler Exibis (DO Pla de Bages) i petites creacions gastronòmiques elaborades per un xef convidat. Una experiència per a grups reduïts que uneix patrimoni geològic, cultura del vi i cuina de proximitat,
Més informacióAccés
Accés amb entrada
Web
Adreça
Carrer de la Mina, s/n
Cardona
Catalunya Central, Bages -
22 novembre 2025
Jornada de l’OOVE - La Bisbal del Penedès
Descripció
La jornada a Torclum oferirà un tast d’olis i productes locals, incloent-hi l’oli de raig i l’oli nou de la collita 2025. Seguirà una taula rodona amb experts en cuina, producció i salut, i a la tarda, un showcooking amb xefs i un pastisser del col·lectiu Terra i Taula. L’oli d’oliva serà el fil conductor d’una jornada amb degustacions, vins, caves i productes locals.
-
23 novembre 2025
FESTIVAL DEL XATÓ DE VILANOVA I LA GELTRÚ
Descripció
L'últim diumenge de novembre se celebra el Festival del Xató al Mercat de Mar de Vilanova i la Geltrú, una oportunitat única per conèixer i adquirir els productes necessaris per elaborar un autèntic Xató vilanoví. En aquest marc, tindrà lloc com cada any el XXVIII Concurs Nacional de Xató Pere Tàpies, que guany el millor xatonaire!
-
24 novembre 2025 - 11 gener 2026
Lots de Nadal Degusta Ribera d’Ebre
Descripció
El Degusta Ribera d’Ebre som un grup de productors agroalimentaris de la comarca de la Ribera d’Ebre, reconeguda per la gran varietat d’aliments de qualitat que es produeix. Unim esforços per dates tan especials com els Nadals , per oferir lots amb productes locals elaborats amb passió i dedicació.
En aquests lots podràs trobar una selecció de productes molt variats, olis, vins, embotits, formatges, mels, pastes... Aquests lots es poden trobar en diferents punts de venda de la nostra comarca.
Dates aproximades.
Accés
Accés amb entrada
Web
Adreça
Plaça de Sant Roc, 2, 43740 Móra d'Ebre, Tarragona
Diversos municipis de la Ribera d'Ebre
Terres de l'Ebre, Ribera d'Ebre -
25 novembre 2025
Jornades gastronòmiques: producció, innovació, restauració | Edició La Ràpita
Descripció
La Diputació de Tarragona, des de la unitat de Promoció Econòmica i Ocupació, organitza unes jornades gastronòmiques per posar en valor el sector agroalimentari de la demarcació. Les jornades, que se celebraran l’11 de novembre a Salou i el 25 de novembre a La Ràpita, inclouen ponències, taules rodones, exposició de marques DO i IGP, i showcooking de la mà de prestigiosos xefs estrella Michelin.
Accés
Accés amb entrada
Web
Adreça
Museu de la Mar de l'Ebre | Carrer Bisbe Aznar, 79, 43540 La Ràpita, Tarragona
La Ràpita
Terres de l'Ebre, Montsià -
26 novembre 2025
Presentació “Carretera de l’Oli”
Descripció
La Carretera de l’Oli és una ruta de 130 km per les Garrigues que connecta setze municipis i posa en valor l’oli, el vi, la pagesia i el paisatge mediterrani. Ofereix una experiència paisatgística, gastronòmica i digital amb punts d’interès, passaport de visites i continguts interactius. El projecte uneix productors, institucions i visitants per reivindicar les Garrigues.
-
28 novembre 2025
Cooperar per transformar. Propostes Leader de l’Euroregió per al futur rural i marítim de la Mediterrània
Descripció
Sessió internacional dedicada a destacar el paper dels productes del mar i la seva cadena de valor en el desenvolupament sostenible dels territoris marítims i pesquers de Catalunya.
-
29 novembre 2025
Mercats de Forquilla
Descripció
Arrenca “Mercats de forquilla”, el cicle de showcookings amb cuina de proximitat i valors. Sis sessions durant l’any per descobrir receptes de proximitat amb xefs guardonats i tastar gastronomia catalana i sostenible.
Accés
Accés lliure
Web
Adreça
Mercat del Bon Pastor
Barcelona
Barcelona, Barcelonès -
30 novembre 2025
Festa de la Mongeta del Ganxet
Descripció
La Festa de la Mongeta del Ganxet neix com a homenatge a la pagesia i a la riquesa gastronòmica local, basant-nos en aquest llegum de varietat local. La seva programació inclou activitats per a tothom: concurs de cuina Fermí Puig i Botey (amateurs i professionals), batuda i garbellada de mongetes, showcooking, tastet de mongetes, actuacions i fira de productes locals.
Accés
Accés lliure
Web
Adreça
Antigues Escoles de Llerona
Llerona - les Franqueses del Vallès
Vallès Oriental -
1 desembre - 31 desembre 2025
El torró i els productes nadalencs són els protagonistes
Descripció
L’Àrea de Turisme de l’Urgell organitza conjuntament amb restaurants de La Ruta Gastronòmica de l’Urgell, un acció promocional per posar en valor el torró d’Agramunt com a ingredient important a la cuina dels restaurants. Oferiran plats tant tradicionals com innovadors, i primers plats, segons plats i postres on el torró d’Agramunt sigui el protagonista.
-
7 desembre 2025
Enfarina't. Visita guiada amb tastet
Descripció
Tots els diumenges a les 12h. Descobreix el museu, l'antiga fàbrica de farina amb els seus molins de cilindres i la turbina Francis que la feia funcionar. L'experiència acaba amb un tastet de productes Km0: pa de la tramuntana i cervesa artesana i sucs per als nens.
Accés
Accés amb entrada
Web
Adreça
Ecomuseu Farinera, Castelló d'Empúries
Castelló Empúries
Comarques gironines, Alt Empordà -
13 desembre 2025
Tasta el Masnou
Descripció
Gaudeix d’un tast de productes del Masnou maridats amb vins de la DO Alella, conduït per un sommelier expert. Preu: 10 €. Les localitzacions varien, consulta l’agenda al web municipal. Reserves i pagament a: www.entrapolis.com. Una experiència única per als amants del vi i la gastronomia!
-
13 desembre 2025
Wine Bar de Nadal al Celler Fargas Fargas: escudella, vi i música en directe
Descripció
Aquest desembre, el celler Fargas Fargas (DO Pla de Bages) torna a obrir les portes del seu Wine Bar amb una proposta molt especial per celebrar Nadal com més ens agrada: entre vinyes, amb bona taula, música i la millor companyia.
Dinar d'escudella del cuiner Slow Food Genís de l'obrador Cal Fusteret
Més informacióAccés
Accés amb entrada
Web
Adreça
casa quico, s/n
Sant Salvador de Guardiola
Catalunya Central, Bages -
13 desembre 2025
La taula dels artistes - Sant Feliu de Guíxols. Nadal. Torrons i capons
Descripció
Cicle de tertúlies temàtiques que uneixen gastronomia, talent i tradició.
Accés
Accés lliure
Web
Adreça
Fira de Nadal
Sant Feliu de Guíxols
Comarques gironines, Baix Empordà -
20 desembre - 21 desembre 2025
Fira del Gall a Vilafranca del Penedès
Descripció
361à edició de la Fira del Gall, una fira d'aviram de llarga trajectòria amb arrels medievals que destaca per la presència del Gall del Penedès amb IGP, una raça d'au autòctona reconeguda per la seva qualitat i sabor únic, Enguany acull una mostra de cuina d’aviram i una selecció de vins de la DO Penedès, creant una experiència completa per als amants de la gastronomia.
Accés
Accés lliure
Web
Adreça
Parc de Sant Julià
Vilafranca del Penedès
Penedès, Alt Penedès