Catalunya serà la Regió Mundial de la Gastronomia l’any 2025. Es convertirà, d’aquesta manera, en la primera regió europea que rep aquesta distinció.
Aquest reconeixement és una oportunitat extraordinària per reforçar les sinergies entre les administracions i els sectors implicats, posar més en valor tot el patrimoni i teixit agroalimentari i culinari català, i promoure’l tant en l’àmbit local com internacional.
La Regió Mundial de la Gastronomia és una iniciativa impulsada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT), una entitat sense ànim de lucre que des de l’any 2010 treballa amb consorcis d’entitats i agents regionals en l’àmbit de la gastronomia, la cultura, les arts i el turisme.
per què
adherir-te
- Per obtenir reconeixement i posicionament nacional i internacional.
- Per sumar-te al conjunt d’actuacions que es faran al llarg del 2025.
- Per fer xarxa intersectorial amb els diferents agents de l'ecosistema gastronòmic, turístic i de productors del país.
- Per formar part del calendari conjunt de fires, festes, jornades i altres esdeveniments gastronòmics que es facin a Catalunya.
- Per promocionar els teus productes i serveis.
- Per pertànyer a un projecte de país.
Catalunya és referent en excel·lència alimentària i gastronòmica, capdavantera en turisme enogastronòmic. Catalunya té una cuina que parla d’història, de paisatges, de la gent que els habita, dels seus costums, de vida, de present i de futur. Ser Regió Mundial de la Gastronomia és una gran ocasió per seguir explicant-nos a casa nostra i al món.
Per aquest motiu, la Generalitat de Catalunya juntament amb el conjunt d’agents adherits a la distinció assumim el compromís de:
L’adhesió a aquest manifest permetrà sumar-te al pla d’accions i fer ús del logotip del títol Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025. A més, la teva organització, entitat o empresa tindrà visibilitat en els canals de difusió de la distinció.
Contacte
Per a més informació, posa’t en contacte amb nosaltres a través d’aquest formulari o correu electrònic.