AGENDA
- 
								1 gener - 31 desembre 2025Visita amb tast gastronòmic  DescripcióVisita del Mas Miró amb una guia. Al llarg del recorregut podrem tastar diversos productes que tenen una relació directe amb el Mas i Joan Miró. 
 A més es visitaran llocs que normalment no són d’accés al públic general.AccésAccés amb entrada WebAdreçaFinca Mas Miró s/n 
 Mont-roig del Camp
 Camp de Tarragona, Baix Camp
- 
								1 gener - 31 desembre 2025Visita amb tast  DescripcióVisita guiada que inclou dades inèdites sobre el vincle de l'artista Miró amb el món del vi. AccésAccés amb entrada WebAdreçaFinca Mas Miró s/n 
 Mont-roig del Camp
 Camp de Tarragona, Baix Camp
- 
								1 gener - 31 desembre 2025Visita i degustació de vins i productes KM0  DescripcióVisita guiada a la vinya on expliquem les seves particularitats i característiques. Seguidament, procedim a un tast de quatre vins, acompanyats d'una selecció de productes de proximitat KM0 mentre es gaudeix de les vistes des de la terrassa de Mas Geli. AccésAccés amb entrada WebAdreçaDisseminat Barri Bernagar- Masos Pals, 5, 
 Pals
 Comarques gironines, Baix Empordà
- 
								1 gener - 31 desembre 2025Visita guiada i tast de vi amb formatge  DescripcióVisita guiada a la vinya mentre descobrim les característiques de la vinya, seguit d'una degustació de 4 vins de diferents gammes amb una mica de formatge artesà per maridar a la terrassa de Mas Geli. AccésAccés amb entrada WebAdreçaDisseminat Barri Bernagar- Masos Pals, 5, 
 Pals
 Baix Empordà
- 
								30 gener - 18 desembre 2025Tasta Salou  DescripcióIniciativa gastronòmica que se celebra tots els dijous al vespre a Salou, on diversos establiments ofereixen un platet acompanyat d'una copa per només 6 €. Aquest esdeveniment permet als assistents gaudir de degustacions maridades amb vins blancs, negres, rosats o caves del prestigiós celler Raventós Codorniu. A més, en completar un passaport amb onze segells dels establiments participants, es pot obtenir una ampolla de regal. Més informació
- 
								6 març - 31 desembre 2025Vins catalans al Menú Tradició de Cuina Catala de l'Aula Restaurant del CETT  DescripcióEls vins del Menú de Tradició de Cuina Catalana de l'Aula Restaurant del CETT comprenen l'essència del territori i es trien en funció de proximitat de l'origen del plat, a les vinyes, la tradició, l'afinitat i el contrast. A més, respecten els criteris de no malbaratament alimentari. El menú inclou: Snack del dia Aperitiu del dia Esqueixada de bacallà Faves a la catalana de les Cuineres de Sils Arròs parellada de peix i marisc amb emulsió de garotes de mar Cap i pota amb cigrons Bunyols de xocolata amb biscuit de ratafia Petit fours A més, durant el mes de març, com acció en el marc del 8M, la carta inclourà les Faves a la catalana de les cuineres de Sils, un plat tradicional, senzill, intens, reconegut i transmès de generació en generació per àvies i mares. 
- 
								9 març - 31 desembre 2025Vins a l’ombra d’un Monestir Romànic mil·lenari  DescripcióUna experiència única que combina història, cultura i passió pel vi. A El Jardí dels Sentits, us convidem a descobrir el llegat de 5 generacions de viticultors en un entorn màgic, al costat d’un monestir romànic de més de 1000 anys d'antiguitat. Descobrireu com la nostra família ha mantingut viva la tradició vinícola durant més de dos segles, elaborant vins i caves amb mètodes artesanals que han passat de generació en generació. Tast de vins maridat amb productes locals. Gaudireu d'un tast exclusiu de 5 vins, incloent: 
 - Vins negres: elaborats amb varietats mediterrànies úniques, maridat amb formatges locals.
 - Vins blancs: la fermentació en àmfora realça la seva salinitat i frescor. La salinitat és bandera dels nostres blancs, maridarem amb les millors olives que aporten també salinitat al maridatge.
 - Vins escumosos: elaborats amb mètodes ancestral o també el tradicional, maridats amb creacions vegetarianes de Km0.
 - Dones i somnis: el nostre secret més dolç és una verema tardana que maridareu amb xocolata elaborat també al Penedès.
 Aprendreu a apreciar els matisos i aromes que fan dels nostres vins una experiència sensorial inoblidable.AccésAccés amb entrada WebAdreçac/Campanar, 2. 08798 Sant Sebastià dels Gorgs 
 Avinyonet del Penedès
 Penedès, Alt Penedès
- 
								1 abril - 30 novembre 2025La cuina de la mel, les flors i les seves propietats beneficioses  DescripcióEl Consell Comarcal de la Noguera i la Fundació Coma de Meià organitzen les jornades i estudi del la cuina de la mel, agrupant i treballant conjuntament amb altres actors del territori. AccésAccés lliure WebAdreçaDiferents espais de La Noguera 
 Diferents espais de La Noguera
 Ponent, Noguera
- 
								12 abril - 31 desembre 2025Maridatge de vins i tapes al celler Família Torres  DescripcióDescobreix el celler Família Torres amb una visita guiada i un maridatge final de quatre vins i quatre tapes. Sabors locals que ens endinsaran, no tan sols en l’art del maridatge sinó en la cultura i la gastronomia local. Degustació de tapes elaborades amb productes de proximitat i quatre vins de Família Torres per descobrir l’harmonia perfecta. AccésAccés amb entrada WebAdreçaCentre de Visites Família Torres 
 Pacs del Penedès
 Penedès, Alt Penedès
- 
								21 juliol 2025 - 31 agost 2026DESCOBREIX ELS TASTS DE CASA GISPERT  DescripcióCasa Gispert t’obre les portes a una experiència sensorial única amb cinc tasts que et permetran assaborir la tradició i la qualitat dels seus productes. Les sessions es fan en grups reduïts, amb l’objectiu de facilitar la participació i aprofundir en els matisos de cada producte. Més informació
 TAST DE FRUITA SECA
 TAST DE CARQUINYOLIS
 TAST DOLÇ
 TAST DE XOCOLATA
 TAST D’OLIS I OLIVADA
- 
								1 setembre - 2 novembre 2025Taller gastronòmic: cuina la teva paella  DescripcióJornada per conèixer el Delta de l'Ebre amb els cinc sentits. El dia comença amb una visita al delta en miniatura i després es va cap a la cuina d'un restaurant de la zona per cuinar una paella. Finalment es pren un vaixell i s'acaba amb un recorregut al voltant de les llacunes del Parc Natural del Delta de l'Ebre a fi d'observar les aus. Més informació
- 
								1 octubre - 16 novembre 2025Jornades gastronòmiques de Tardor del Solsonès  DescripcióCada any el Gremi d’Hostaleria i Turisme del Solsonès organitza aquestes jornades on hi participen diferents restaurants de la comarca els quals ofereixen plats elaborats amb productes del Solsonès i de tardor. El tret de sortida serà l’1 d’octubre dins el marc de presentació de la campanya “Quin gust de comarca!”. 
- 
								1 octubre - 30 novembre 2025Fem carn de conill. Fem país, fem salut, fem-ho fàcil  DescripcióLes principals associacions del sector cunícola promocionen el consum de carn de conill als mercats i carnisseries tradicionals. La campanya inclou una sessió formativa al Gremi de Carnissers i materials promocionals per als punts de venda. 
- 
								9 octubre - 10 novembre 2025Jornades gastronòmiques del Calamar d’Arenys de Mar (Calamarenys)  DescripcióEl Calamarenys d'aquest any celebra el seu 30è aniversari, una cita que combina tradició i innovació culinària. Com cada any no faltaran les activitats organitzades durant les jornades: visites guiades, la subhasta, tapes al mercat, etc. 
- 
								17 octubre - 2 novembre 2025La Moguda Gastronòmica  Descripció🗓️ Del 17 d’octubre al 2 de novembre de 2025 Santa Perpètua torna a celebrar el seu gran homenatge a la gastronomia local amb més d’una vintena d’establiments participants. Menús especials, tapes creatives i activitats per a tots els públics. El plat fort: La Gran Moguda (18 d’octubre), amb tastos, showcookings i el Concurs de la Millor Croqueta del Vallès. 
- 
								25 octubre - 20 novembre 2025No diguis blat, fins que sigui al sac i ben lligat  DescripcióCicle de xerrades “No diguis blat, fins que sigui al sac i ben lligat”, amb tres sessions a Can Trona dedicades al gra, la farina i el pa, adreçades a professionals i públic interessat. 
 26/10 Albert Bruno Llach, nutricionista i divulgador
 6/11 Carme Ferrer Torrent i Jérôme Foulquier, de la Farinera Coromina
 20/11 Joan Serra Gironella (IRTA) i Jordi Morera, forner i divulgadorAccésAccés lliure WebAdreçaCan Trona Passatge de Can Trona, 26 
 17176 Joanetes,, Vall d'en Bas, Girona
 Garrotxa
- 
								27 octubre - 2 novembre 2025FOODIE BLACK WEEK  DescripcióDel 27 d’octubre al 2 de novembre, centenars de restaurants, bars, hotels i cocteleries de la ciutat i la seva àrea metropolitana oferiran menús especials, promocions exclusives i experiències úniques per descobrir la riquesa gastronòmica de Barcelona. Aquesta edició, que compta amb el suport de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025, tindrà Mèxic com a país convidat. 
- 
								30 octubre - 2 novembre 2025Brots. Oli en un llum  DescripcióDins el Festival Brots del Baix Empordà: música, teatre, dansa, fotografia, arts digitals, i també gastronomia amb forta presència de l'oli, amb tallers de tast d’olis i diverses propostes gastronòmiques entorn de l’oli: pa amb oli i sal, pa amb oli i sucre, pa amb oli i xocolata, coca d’oli, recuit amb oli, bombons d’oli, gelat d’oli, etc... També, pomes i derivats, vins de la DO Empordà. 
- 
								1 novembre 2025Fira del Codony  DescripcióLa Fira del Codony, única al món, celebra aquest fruit característic del Pirineu. Ofereix productes locals, artesania i activitats com tallers i demostracions culinàries. No et perdis l’allioli de codony, el producte estrella d’aquesta cita gastronòmica i cultural a la Conca de Tremp! 
- 
								1 novembre - 30 novembre 2025Esmorzars de forquilla Verge Extra. Ruta dels esmorzars de forquilla amb Oli d'Oliva Verge Extra de les Garrigues Altes  DescripcióDurant el novembre els bars de les Garrigues Altes oferiran esmorzars de forquilla on l'oli d'oliva verge extra dels nostres pobles hi tindrà rellevància. 
 Divendres, dissabtes i diumenges de 8 a 11h.
- 
								1 novembre - 14 desembre 2025Mostra Gastronòmica de les Garrigues  DescripcióLa 31a Mostra Gastronòmica de les Garrigues, de l’1 de novembre al 14 de desembre, ofereix plats amb oli nou i productes locals en diversos restaurants, combinant gastronomia, paisatge i tradició. Els visitants poden complementar l’experiència amb oleoturisme i rutes culturals per conèixer el patrimoni de la comarca, des de les pintures rupestres del Cogul fins als castells i la pedra seca. 
- 
								1 novembre - 30 novembre 2025Festa de la Clotxa  DescripcióLa Clotxa és el plat tradicional de la Ribera d’Ebre, un reflex dels orígens pagesos de la comarca, que destaca per la senzillesa i alhora per la riquesa de la nostra gastronomia. Sempre acompanyades de l’oli local, que realça el sabor autèntic d’aquest plat. Durant el mes de novembre, vine a provar-la a la Festa de la Clotxa, una menjada popular que cada any es celebra en un municipi diferent de la comarca. Aquesta festa marca l’inici de les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa, on diversos restaurants de la zona inclouen aquest plat en els seus menús i cartes durant tot el mes Dates aproximades. AccésAccés amb entrada WebAdreçaPlaça de Sant Roc, 2, 43740 Móra d'Ebre, Tarragona 
 Cada any a un municipi diferent de la Ribera d'Ebre
 Terres de l'Ebre, Ribera d'Ebre
- 
								1 novembre 2025Presentació del llibre "Receptes amb memòria"  DescripcióPresentació del llibre commemoratiu dels 10 anys del CCOC: Receptes amb memòria. 
 Showcooking a càrrec de la cuinera Maria Nicolau amb degustació.
 Inscripció prèvia a www.bit.ly/marianicolauAccésAccés amb entrada WebAdreçaCentre de la Cultura de l’Oli de Catalunya Pl. de la Independència, 1 
 25177 La Granadella
 Garrigues
- 
								2 novembre 2025VI Festa de l’avellana de muntanya  DescripcióJornada de promoció adreçada a prescriptors del món gastronòmic, de la pastisseria, la salut, el turisme i l’esport. El programa inclou una excursió pels conreus d’avellana, tastos i showcookings, la presentació d’un llibre-catàleg que recull les ponències de les cinc edicions anteriors, un dinar popular i concerts de música folk dedicats a l’avellana, la seva gent i els seus paisatges. AccésAccés lliure WebAdreçaCasal de Vilanova de Prades c/ Sant Antoni 42 
 Vilanova de Prades
 Conca de Barberà
- 
								2 novembre 2025Enfarina't. Visita guiada amb tastet  DescripcióDescobreix el museu, l'antiga fàbrica de farina amb els seus molins de cilindres i la turbina Francis que la feia funcionar. L'experiència acaba amb un tastet de productes Km0: pa de la tramuntana i cervesa artesana i sucs per als nens. AccésAccés amb entrada WebAdreçaEcomuseu Farinera, Castelló d'Empúries 
 Castelló Empúries
 Comarques gironines, Alt Empordà
- 
								2 novembre 2025Matí d’Oliveres: Esmorzar, Oli & Música  DescripcióUna experiència immersiva que combina formació, gastronomia i cultura: un esmorzar artístic entre oliveres amb productes locals, un tast guiat d’olis a càrrec de la sommelier Montse Freixa, un taller de collita amb el productor Jordi Arbós i un concert del grup Silvestres. L’activitat posa en valor el patrimoni natural, gastronòmic i immaterial vinculat a l’oli. 
- 
								3 novembre 2025Mercats de Forquilla. Barcelona- cuina autèntica- rebost local.  DescripcióArrenca “Mercats de forquilla”, el cicle de showcookings amb cuina de proximitat i valors. Sis sessions durant l’any per descobrir receptes de proximitat amb xefs guardonats i tastar gastronomia catalana i sostenible. AccésAccés lliure WebAdreçaGastronòmic Forum Barcelona 
 Barcelona
 Barcelona, Barcelonès
- 
								4 novembre - 8 novembre 2025Embutada 2025. 9a edició  DescripcióL’Embutada celebra la seva 9a edició a Tarragona, una festa única dedicada al vi novell i a la tradició de tastar-lo directament del celler amb un embut. Organitzada per l’Ajuntament i Santa Teca, omple la ciutat d’activitats culturals, rutes i concerts durant la setmana prèvia. El dissabte 8 de novembre, la plaça del Rei acollirà 25 cellers, tastos, gastronomia i música. AccésAccés lliure WebAdreçaPlaça del Rei. Part Alta Tarragona 
 Tarragona
 Tarragonès
- 
								7 novembre - 9 novembre 2025Temps d'Oli  DescripcióUna festa que vol fer valdre els sabors autòctons, els productes de temporada i les receptes que han passat de generació en generació, tot promovent el seu coneixement entre la població local i visitant. 
- 
								7 novembre - 9 novembre 2025FIRA DE NOVEMBRE A VILANOVA I LA GELTRÚ  DescripcióAmb una superfície d'exposició de 6,5 hectàrees, es tracta d' un gran recinte firal a cel obert disposat al llarg de la Rambla Principal i de la Pau, amb 190 expositors i més de 135 activitats per a tota la família. La plaça de les Neus serà l'escenari del món vinícola i gastronòmic! Enguany l'espai rep el nom de Vins del Massís del Garraf. Cellers i gastronomia local amb música en viu 
- 
								8 novembre 2025“Cuinem Corder”: Taller comentat de girella amb tast  DescripcióLa segona edició de “Cuinem Corder” comptarà amb la mestra artesana Alba Segarra i Núri Bordoll, que ensenyaran a elaborar girella, l’embotit tradicional de corder del Pirineu. Josep Dolcet en destacarà el valor cultural, i el taller acabarà amb un tastet de productes locals. Cal inscripció. 
- 
								8 novembre - 9 novembre 2025Fira de Tardor de Sort  DescripcióLa Fira de Tardor de Sort promou l’Ovella Xisqueta amb mercat d’artesania, Gastrofira amb productes locals, i activitats culturals i lúdiques. Inclou concursos ramaders i una àmplia oferta festiva per descobrir tradició i gastronomia del territori. Més informació
- 
								8 novembre 2025Tasta’m-Fruits de tardor al mercat de Montserrat  DescripcióEl cicle Tasta’m s’emmarca dins del projecte 12 mesos, 12 paisatges per celebrar el reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia. L'activitat consisteix en degustar producte fresc i de temporada als mercats municipals. L’objectiu d’aquest projecte és dinamitzar el territori, des del punt de vista gastronòmic i cultural, promocionar dels comerços de proximitat i els mercats com a prescriptors alimentaris, de qualitat, de sostenibilitat i de producte de temporada. El mes de novembre, el mercat de Montserrat acollirà el Tasta’m amb els fruits de tardor com a productes de temporada protagonistes. L’acció tindrà lloc a l’entrada del mercat i és oberta a tota la ciutadania. 
 Els dies previs a l’esdeveniment, els comerços del mercat obsequiaran la seva clientela amb tiquets que donaran dret a una tapa i una beguda durant el ‘Tasta’M’. A més, durant tot el matí, la furgoneta amb DJ de la Lola Van amenitzarà l’esdeveniment amb molta música.
 Consulta tota la programació del cicle Tasta’m a l’agenda d’activitats.
 Matins de gastronomia de mercat, música i festa!AccésAccés amb entrada WebAdreçaVia Favència, 247 (davant del mercat de Montserrat) 
 Barcelona
 Barcelona, Barcelonès
- 
								8 novembre - 29 novembre 2025Entre Molins  DescripcióAl llarg de quatre caps de setmana consecutius del mes de novembre, quatre restaurants de referència es desplaçaran als molins participants per cuinar in situ i oferir una experiència gastronòmica exclusiva. Cada molí acollirà un sopar de 30 comensals, que gaudiran d’un menú degustació de 80 € amb maridatge inclòs, elaborat especialment per l’ocasió. 
- 
								9 novembre 2025Tallers infantils i Maridatges per adults amb Oli d’Oliva del Pla d’Urgell  DescripcióEl diumenge 9 de novembre de 2025, al Palau d’Anglesola, la Mostra de Formatges Artesans de Ponent acollirà tallers i tastos per fer valdre l’Oli d’Oliva Verge Extra del Pla d’Urgell, amb activitats per a infants, joves i adults, incloent-hi un taller de cuina i un tast guiat de formatges maridats amb olis locals. AccésAccés lliure Webwww.mostradeformatgesdeponent.com AdreçaEl Palau d’Anglesola Avinguda Països Catalans, s/n 
 El Palau d'Anglesola
 Pla d'Urgell
- 
								9 novembre 2025Mostra de "relleno"  DescripcióMostra de Pomes de relleno. Pomes farcides de carn entre altres ingredients. Plat tradicional de festa Major que data d'època medieval. 
- 
								9 novembre 2025LA SET DE TERRASSA QUE MENJANT PASSA. DEL DACAR AL VIANDOX  DescripcióArriba l'edició d'hivern del Rutatast de Terrassa, una oportunitat per conèixer la gastronomia terrassenca! 
 En aquest recorregut per la identitat gastronòmica egarenca recorrerem espais i productes que marquen el nostre ADN i descobrirem perquè són singulars per terrassencs i terrassenques. Acabarem la ruta amb un tast made in,Terrassa. Activitat inclosa al programa La Dominical del Museu de Terrassa.
- 
								11 novembre 2025Jornades gastronòmiques: producció, innovació, restauració | Edició SalouDescripcióLa Diputació de Tarragona, des de unitat de Promoció Econòmica i Ocupació, organitza unes jornades gastronòmiques per posar en valor el sector agroalimentari de la demarcació. Les jornades, que se celebraran l’11 de novembre a Salou i el 25 de novembre a La Ràpita, inclouen ponències, taules rodones, exposició de marques DO i IGP, així com showcooking amb prestigiosos xefs estrella Michelin. AccésAccés amb entrada WebAdreçaTeatre Auditori de Salou | Carrer de l'Advocat Gallego, 2, 43840 Salou, Tarragona 
 Salou
 Tarragonès
- 
								14 novembre - 16 novembre 2025XXIX Fira de l'oli i la mediterrània  DescripcióLa Fira de l’Oli i la Mediterrània és un dels esdeveniments més importants a nivell oleícola, agrícola i gastronòmic de les Terres de l’Ebre. 
- 
								15 novembre 2025La taula dels artistes - Sant Feliu de Guíxols. Ganxótapes campanya gastronòmica  DescripcióCicle de tertúlies temàtiques que uneixen gastronomia, talent i tradició. AccésAccés lliure WebAdreçaCasino primer pis 
 Sant Feliu de Guíxols
 Comarques gironines, Baix Empordà
- 
								16 novembre 2025Festa del Bolet a Santa Susanna  DescripcióSanta Susanna celebra la Festa del Bolet amb activitats per a tota la família: esmorzar del boletaire, sortida a buscar bolets, mercat de temporada, tallers i la Jornada Gastronòmica del Bolet. Gaudeix de tradició, natura i cuina creativa en un dia boletaire únic a la tardor! 
- 
								21 novembre - 23 novembre 20251r Mercat de l’Oli Nou  DescripcióDel 21 al 23 de novembre a la Plaça Catalunya de Barcelona. Una cinquantena de productors de 21 comarques catalanes portaran els seus olis d’oliva verge extra de primera premsada, convertint la plaça en un gran aparador del millor oli del país. 
- 
								21 novembre 2025Explorant la Terra i el Vi: Maridatge Gastronòmic dins la Muntanya de Sal de Cardona | Experiència PREMIUM  DescripcióDescobreix la Muntanya de Sal de Cardona amb una visita guiada pels seus passadissos mil·lenaris i cristalls naturals. En aquest escenari únic, tindrà lloc un maridatge exclusiu amb els vins del Celler Exibis (DO Pla de Bages) i petites creacions gastronòmiques elaborades per un xef convidat. Una experiència per a grups reduïts que uneix patrimoni geològic, cultura del vi i cuina de proximitat, Més informacióAccésAccés amb entrada WebAdreçaCarrer de la Mina, s/n 
 Cardona
 Catalunya Central, Bages
- 
								22 novembre 2025Jornada de l’OOVE - La Bisbal del Penedès  DescripcióLa jornada a Torclum oferirà un tast d’olis i productes locals, incloent-hi l’oli de raig i l’oli nou de la collita 2025. Seguirà una taula rodona amb experts en cuina, producció i salut, i a la tarda, un showcooking amb xefs i un pastisser del col·lectiu Terra i Taula. L’oli d’oliva serà el fil conductor d’una jornada amb degustacions, vins, caves i productes locals. 
- 
								23 novembre 2025FESTIVAL DEL XATÓ DE VILANOVA I LA GELTRÚ  DescripcióL'últim diumenge de novembre se celebra el Festival del Xató al Mercat de Mar de Vilanova i la Geltrú, una oportunitat única per conèixer i adquirir els productes necessaris per elaborar un autèntic Xató vilanoví. En aquest marc, tindrà lloc com cada any el XXVIII Concurs Nacional de Xató Pere Tàpies, que guany el millor xatonaire! 
- 
								24 novembre 2025 - 11 gener 2026Lots de Nadal Degusta Ribera d’Ebre  DescripcióEl Degusta Ribera d’Ebre som un grup de productors agroalimentaris de la comarca de la Ribera d’Ebre, reconeguda per la gran varietat d’aliments de qualitat que es produeix. Unim esforços per dates tan especials com els Nadals , per oferir lots amb productes locals elaborats amb passió i dedicació. En aquests lots podràs trobar una selecció de productes molt variats, olis, vins, embotits, formatges, mels, pastes... Aquests lots es poden trobar en diferents punts de venda de la nostra comarca. Dates aproximades. AccésAccés amb entrada WebAdreçaPlaça de Sant Roc, 2, 43740 Móra d'Ebre, Tarragona 
 Diversos municipis de la Ribera d'Ebre
 Terres de l'Ebre, Ribera d'Ebre
- 
								25 novembre 2025Jornades gastronòmiques: producció, innovació, restauració | Edició La RàpitaDescripcióLa Diputació de Tarragona, des de la unitat de Promoció Econòmica i Ocupació, organitza unes jornades gastronòmiques per posar en valor el sector agroalimentari de la demarcació. Les jornades, que se celebraran l’11 de novembre a Salou i el 25 de novembre a La Ràpita, inclouen ponències, taules rodones, exposició de marques DO i IGP, i showcooking de la mà de prestigiosos xefs estrella Michelin. AccésAccés amb entrada WebAdreçaMuseu de la Mar de l'Ebre | Carrer Bisbe Aznar, 79, 43540 La Ràpita, Tarragona 
 La Ràpita
 Terres de l'Ebre, Montsià
- 
								26 novembre 2025Presentació “Carretera de l’Oli”  DescripcióLa Carretera de l’Oli és una ruta de 130 km per les Garrigues que connecta setze municipis i posa en valor l’oli, el vi, la pagesia i el paisatge mediterrani. Ofereix una experiència paisatgística, gastronòmica i digital amb punts d’interès, passaport de visites i continguts interactius. El projecte uneix productors, institucions i visitants per reivindicar les Garrigues. 
- 
								28 novembre 2025Cooperar per transformar. Propostes Leader de l’Euroregió per al futur rural i marítim de la Mediterrània  DescripcióSessió internacional dedicada a destacar el paper dels productes del mar i la seva cadena de valor en el desenvolupament sostenible dels territoris marítims i pesquers de Catalunya. 
- 
								29 novembre 2025Mercats de Forquilla  DescripcióArrenca “Mercats de forquilla”, el cicle de showcookings amb cuina de proximitat i valors. Sis sessions durant l’any per descobrir receptes de proximitat amb xefs guardonats i tastar gastronomia catalana i sostenible. AccésAccés lliure WebAdreçaMercat del Bon Pastor 
 Barcelona
 Barcelona, Barcelonès
- 
								30 novembre 2025Festa de la Mongeta del Ganxet  DescripcióLa Festa de la Mongeta del Ganxet neix com a homenatge a la pagesia i a la riquesa gastronòmica local, basant-nos en aquest llegum de varietat local. La seva programació inclou activitats per a tothom: concurs de cuina Fermí Puig i Botey (amateurs i professionals), batuda i garbellada de mongetes, showcooking, tastet de mongetes, actuacions i fira de productes locals. AccésAccés lliure WebAdreçaAntigues Escoles de Llerona 
 Llerona - les Franqueses del Vallès
 Vallès Oriental
- 
								1 desembre - 31 desembre 2025El torró i els productes nadalencs són els protagonistes  DescripcióL’Àrea de Turisme de l’Urgell organitza conjuntament amb restaurants de La Ruta Gastronòmica de l’Urgell, un acció promocional per posar en valor el torró d’Agramunt com a ingredient important a la cuina dels restaurants. Oferiran plats tant tradicionals com innovadors, i primers plats, segons plats i postres on el torró d’Agramunt sigui el protagonista. 
- 
								7 desembre 2025Enfarina't. Visita guiada amb tastet  DescripcióTots els diumenges a les 12h. Descobreix el museu, l'antiga fàbrica de farina amb els seus molins de cilindres i la turbina Francis que la feia funcionar. L'experiència acaba amb un tastet de productes Km0: pa de la tramuntana i cervesa artesana i sucs per als nens. AccésAccés amb entrada WebAdreçaEcomuseu Farinera, Castelló d'Empúries 
 Castelló Empúries
 Comarques gironines, Alt Empordà
- 
								13 desembre 2025Wine Bar de Nadal al Celler Fargas Fargas: escudella, vi i música en directe  DescripcióAquest desembre, el celler Fargas Fargas (DO Pla de Bages) torna a obrir les portes del seu Wine Bar amb una proposta molt especial per celebrar Nadal com més ens agrada: entre vinyes, amb bona taula, música i la millor companyia. Dinar d'escudella del cuiner Slow Food Genís de l'obrador Cal Fusteret Més informacióAccésAccés amb entrada WebAdreçacasa quico, s/n 
 Sant Salvador de Guardiola
 Catalunya Central, Bages
- 
								13 desembre 2025La taula dels artistes - Sant Feliu de Guíxols. Nadal. Torrons i capons  DescripcióCicle de tertúlies temàtiques que uneixen gastronomia, talent i tradició. AccésAccés lliure WebAdreçaFira de Nadal 
 Sant Feliu de Guíxols
 Comarques gironines, Baix Empordà
- 
								13 desembre 2025Tasta el Masnou  DescripcióGaudeix d’un tast de productes del Masnou maridats amb vins de la DO Alella, conduït per un sommelier expert. Preu: 10 €. Les localitzacions varien, consulta l’agenda al web municipal. Reserves i pagament a: www.entrapolis.com. Una experiència única per als amants del vi i la gastronomia! 
- 
								20 desembre - 21 desembre 2025Fira del Gall a Vilafranca del Penedès  Descripció361à edició de la Fira del Gall, una fira d'aviram de llarga trajectòria amb arrels medievals que destaca per la presència del Gall del Penedès amb IGP, una raça d'au autòctona reconeguda per la seva qualitat i sabor únic, Enguany acull una mostra de cuina d’aviram i una selecció de vins de la DO Penedès, creant una experiència completa per als amants de la gastronomia. AccésAccés lliure WebAdreçaParc de Sant Julià 
 Vilafranca del Penedès
 Penedès, Alt Penedès
